Miracle%20Cheerleading

UGT MIRACLE JUMBO - MINI

6-9 år
UGT MIRACLE JUMBO - MINI

UGT MIRACLE TAKE OFF - PEEWEE

10-12 ÅR - Litt øvet
UGT MIRACLE TAKE OFF - PEEWEE

UGT MIRACLE ROCKETS - PEEWEE

10-12 år - førsteårs peewees & nye utøvere
UGT MIRACLE ROCKETS - PEEWEE

UGT MIRACLE SKYFALL- LEVEL 3 YOUTH

12-14 år
UGT MIRACLE SKYFALL- LEVEL 3 YOUTH

.

.

UGT MIRACLE AIR FORCE - JR COED ELITE

14-18 år
UGT MIRACLE AIR FORCE - JR COED ELITE

KORT OM CHEERLEADING

Idretten er en konkurranseidrett der lagene bedømmes for sine koreograferte show. Rutinene inneholder blant annet pyramider, kast, cheer (som er rop), hopp, turn og stunts. Cheerleading er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt og synkrone bevegelser og timing er viktig.

Cheerleading er en idrett som virkelig krever styrke, og samtidig kreves at man har god balanse og utholdenhet. Det er en krevende sport og som cheerleader må ha stå på vilje, engasjement og vilje til å bidra til et godt teamsamarbeid. Det er krevende turning, løft, pyramider, hopp, dans, og mange meter høye kast.

Cheerleading ble grunnlagt i USA for over hundre år siden, og det var da gutter som startet med denne idretten. Etter hvert så har det blitt en kvinnedominert idrett, men fortsatt med mange guttelag.
Idretten  har i Norge høy andel jenter, selv om det også finnes mange lag med både gutter og jenter.

Norge er i toppen både i Europa og verden, og har mange medaljer fra VM. Det internasjonale forbundet, International Cheer Union (ICU) har 3,5 millioner medlemmer i 116 land.
Norge var også med å starte det europeiske forbundet European Cheer Union (ECU), som har 34 medlemsland og arrangerer EM hvert år. Norge er mestvinnende nasjon i EM med over 100 medaljer.
I dag er det totalt 54 cheerleading- og performance cheer klubber i Norge, med rundt 5.000 aktive.