Dans

FREESTYLE/DISCOJAZZ

Freestyle/discojazz er en fartsfylt og eksplosiv dansestil som kommer fra de tidlige 1970-tallet i Storbritannia. Freestyle er blitt Norges største dansegren. Freestyle er en individuell idrett og det legges stor vekt på at hver enkelt danser får sin personlige dansestil og koreografi. Innen freestyle har vi også en dansestil som er mye roligere og elegant, dette heter slowdance. 
I freestyle danses det til moderne trender og ny musikk.

For å bli en god freestyle danser, kreves det mye trening. Det er viktig med god utholdenhet, styrke, balanse, bevegelighet, spenst og evnen til å bruke musikk. 
fullsizeoutput_2f70

POINTE DANCE

Pointe Dance er dansegruppa i Ullensaker gym og turn. Pointe ble etablert i januar 2016. 

Konkurransedanserne deltar på regionale, nasjonale og internasjonale konkurranser. De internasjonale konkurransene foregår fortrinnsvis i Storbritannia. I Storbritannia konkurrerer danserne på store konkurranser som f.eks. Disco Kid som er den største konkurransen i freestyleverden. Noen ganger i året reiser danserne for å trene med vår skotske trener James McTear som har en egen danseskole i Glasgow. 

Danserne har trent og utviklet seg og får stadig bedre plasseringer og avansement. Det er etablert en sterk kultur for å trene og det gir også resultater.
IMG_3302