Dans

POINTE DANCE UGT

Pointe Dance UGT ble etablert i januar 2016. I 2016 startet Pointe med grenen Freestyle/Slow. I 2023 starter Pointe med Sportsdans, hvor det blir dansekurs i selskapsdans, salsa, latin commercial og swing. 

Konkurransedanserne i freestyle/slow deltar på regionale, nasjonale og internasjonale konkurranser. De internasjonale konkurransene foregår fortrinnsvis i Storbritannia. I Storbritannia konkurrerer danserne på konkurranser som f.eks. DKKQ som er den største konkurransen i freestyleverden. Noen ganger i året reiser danserne for å trene med vår skotske trener James Mctear. James har sitt eget dansestudio i Glasgow. 
Danserne har trent, utviklert seg og får stadig bedre plasseringer og avansement. Det er etablert en sterk kultur for å trene og det gir også resultater. 
33832D8E-CF0A-457F-9087-9EF81E9D4F94

FREESTYLE, SLOW OG DISCO

Freestyle er en fartsfylt og eksplosiv dansestil som kommer fra de tidlige 1970-tallet i Storbritannia. Det var Saturday Nightfever filmen med John Travolta som startet inspirasjonen til Freestyle.
Freestyle er blitt Norges største dansegren. Freestyle er en individuell idrett og det legges stor vekt på at hver enkelt danser får sin personlige dansestil og koreografi. Innen for freestyle har vi også en dansestil som er mye roligere og elegant, dette heter slow. I freestyle danses det til moderne trender og ny musikk. 

Samme som freestyle så har disco fått sin inspirasjon fra Saturday Nightfever. I motsetning til freestyle, var det resten av verden som startet med disco. I disco brukes det grunntrening fra freestyle og koreografien blir tilpasset danseren. 

For å bli en god danser, kreves det mye trening. Det er viktig med god utholdenhet, styrke, balanse, bevegelighet, spenst og evnen til å bruke musikk. 
Santino

SPORTSDANS

Sportsdans er delt inn i to grener standarddanser og latinamerikanske danser, hvor det består av totalt ti danser. 
Standarddanser består av engelsk vals, wienervals, tango, quickstep og slowfox. De latinamerikanske dansene består av cha-cha-cha, samba, rumba, jive og paso doble.