image_2023-07-22_132050554

Knallsterk EM-bronse til UGT Miracle!!

22.19.2023

Jubelen stod til taket for ungt Ullensaker-lag under EM i Cheerleading i Juni

«Det ble en nydelig tredjeplass – kun slått av to sterke, finske lag som vi hele tiden har forventet at skulle lede an i konkurransen. Det er som en seier å regne, å være best i Norge i vår kategori», sier hovedtrener Dina Vernvik. Nå starter jakten på flere medlemmer.

I juni ble EM i Cheerleading arrangert i Verona, Italia. Norge var godt representert med 23 lag i ulike grener. Ullensaker Gym & Turn stilte med sitt elitelag i kategorien for juniorer for blandet lag (jenter og gutter), kalt Coed. Også Nedre Romerike Cheerclub, NRC Tigers, stilte med lag i samme kategori. Det samme gjorde Skien Cheerleaders Infinity, så vel som to lag fra Finland.
UGT Miracle ble startet i 2018 og til tross for sin korte fartstid har de allerede klart å markere seg både i Norge og nå også internasjonalt, med hhv. 2 plass i NM tidligere i vår samt nå også en bronsjeplass i Europamesterskapet. Laget stiller i miks-kategorien (jenter og gutter på samme lag). «Vi har to mannlige trenere i trenerstaben, men bare en aktiv gutt som utøver. Vi skulle gjerne sett at flere gutter fikk øynene opp for denne sporten da vi vet den har mye å by på for gutta», sier lagleder Line Vernvik.
 
Laget som nå har hevdet seg internasjonalt, har dårlige treningsforhold i treningshverdagen. Med mangel på treningshaller i kommunen må laget flytte både lag og utstyr mellom hver trening. Det er heller ikke alltid de får lokaler med tilstrekkelig høyde under taket for sine kraftige stunts og kast. «Det er helt klart en utfordring, men til tross for dette har vi klart å hevde oss i Europa. Det sier noe om arbeidsinnsatsen til trenerne, laget og støtteapparatet rundt oss», sier Line Vernvik.
 
Cheerleading er en relativt ny gren i Ullensaker Gym og Turn. «Vi bygger alt fra bunnen av slik at utøverne skal lykkes og for at vi som klubb skal lykkes i å skape idrettsglede og mestringsfølelse for barn og unge i nærmiljøet», sier Tor Nygaard, styreleder i klubben. «I forbindelse med EM spesielt har vi i tillegg fått bidrag fra egne sponsorer som har bidratt inn i den slunkne reisekassen. Dette gjelder Sørum Transport, AS Backe og Evidi som alle har vært rause bidragsytere for oss. Det betyr så utrolig mye for så mange at vi har gode partnere å jobbe sammen med», sier han.
 
Utfordringer til tross, det unge laget fra Ullensaker stod til glans under helgens EM-konkurranse. «Vi føler oss litt som en lillebror blant de mange andre, store klubbene i regionen vår, og når vi nå fikk stå på pallen med en bronsjemedalje om halsen føles det som en stor seier for oss», sier Dina Vernvik i UGT Miracle. 
 

NYHETER

helaften

Gratis helaften for frivilligheten!

28.03.2024

Bli med vår samarbeidspartner, Odal Sparebank for å feire frivilligheten. GRATIS konsert og foredrag!
Gratis helaften for frivilligheten! 28-03-2024
Landslagsut%C3%B8vere

UGT produserer landslagsutøvere!

12.02.2024

5 av våre utøvere skal representere Norge under VERDENSMESTERSKAPET i april!
UGT produserer landslagsutøvere! 12-02-2024
IMG_8051

DANCER OF THE YEAR 2023

07.12.2023

VINNER I U/18 ÅR ELITE
DANCER OF THE YEAR 2023 07-12-2023